קניות באוסקה בלי בעיה
מרץ 17, 2015לינה ביפן – המדריך המלא סוגי לינה מפתיעים בחלקם
אפריל 6, 201588 מאכלים טבעוניים וצמחוניים ביפן שיהוו גם כן פתרון לשומרי כשרות (לא למחמירים).
Gohan, אורז יפני – תאכלו רק את זה ביפן מידי יום בטיולכם ביפן, כאילו מה באמת, כמה אפשר?!
אז בואו, אציג בפניכם מנות טבעוניות או צמחוניות כדי שתוכלו לאכול ברוגע מבלי לחשוב יותר מידי:
1) Zaru Soba, זארו סובה – אטריות כוסמת קרות מוגשות עם רוטב לטבילה, שומשום ונורים גרוסים. נחשבת כמנה לקיץ.
2) Kirimochi, קירימוצ’י – עוגות אורז יפניות, לרוב נקרא Mochi, מוצ’י משמש במגוון רחב של מנות טעימות. הפשוט ביותר הוא קלייה בגריל מוגש שויו או קינאקו (קמח סויה קלוי).
3) Tofu, טופו – קחו בחשבון שיש מסעדות ביפן שמתמחות בטופו ודווקא נורא טעים. למרבה ההפתעה, יש סוגים רבים של טופו.
4) Kitsune Udon, אטריות אודון – תבשיל אטריות עבות מחיטה מלאה. אטריות אודון מוגשות כשהן חמות, בקערת מרק. (לתמימים רוצים מידע נוסף – יש בויקיפדיה)
5) Ochazuke, אוצ’אזוקי – מנה פשוטה של תה ירוק על אורז מבושל. לרוב בא עם מגוון ירקות כגון נגי (בצל ירוק).
5) Edamame, אדממה – אין אחד שלא מכיר את זה ותמיד חייב לרוקן את פולי הסויה מהעטיפות שלהם.
6) Dashi, דאשי – מרק יפני פשוט עם מספר מרכיבים בו כמו פטריות שיטאקה וכד’. בדר”כ מכיל עם דגים אך הנפוץ ביותר הוא הצמחוני.
7) Miso, ירקות ומרק מיסו – מיוצר ע”י התססת פולי סויה, אורז, חיטה או שעורה. אותם ניתן למצוא במאכלים צמחונים שהמרכיב הנפוץ ביותר הוא טופו.
8) Shiitake Yakitori, שיטאקי יאקיטורי – פטריות שיטאקי צלויות. ממש יאמי!!!
9) Kabocha, קאבוצ’ה – דלעת יפנית מאודה או מבושלת. טעם מתוק ומרקם נעים לפה – מעדן!
10) Taiyaki, טאיאקי – עוגיות בצורת דגים, ממולאות בטעמים מגוונים, כגון פודינג, שוקולד, גבינה, בטטה, שעועית ועוד. לא ניסיתם? – לא הייתם ביפן!
11) Daikon, דייקון – ירק לבן קרוב משפחה של צנון וגם של גזר, סוג של אמצע.
12) Ganmodoki, גנמודוקי – לביבות טופו, יש האומרים שטעמו כמו אווז.
13) Nama Yuba, נאמה יובה – עור של טופו טרי, לו יש מרקם דיי דומה למוצרלה.
14) Natto, נאטו – מאכל מסריח ומגעיל עם פולי סויה שאנשים אוהבים לאכול אותו במיוחד בבקרים, כי הוא נחשב כבריא מרוב המנות המוצגות בכתבה.
15) Yudofu, יודופו – קדרה של טופו וירקות במים חמים. לרוב מוגשת במסעדות עם גן, חוויה מדהימה לאכול את הקדרה עם האווירה בטבע.
16) Atsuage, אטסואג’ – טופו אשר טוגן פעמיים בשמן עמוק.
17) Kenpi, קנפי – בטטה מטוגנת מצופית בסוכר.
18) Ginnan Yakitori, גינן יאקיטורי – שיפוד זרעי גינקו, להם יש טעם מאוד מיוחד.
19) Senbai, סנביי – קרקרים מאורז ממאות זנים, מגיעים כמלוחים ומתוקים יחד.
20) Inarizushi, אינריזושי – אורז סושי ממולא בכיס.
21) Sekihan, סקיהן – אורז לבן עם שעועית אזוקי, נהוג לאכול אותם באירועים מיוחדים.
22) Kuromame, קורוממי – שעועית שחורה מתוקה.
23) Shabu-Shabu, שאבו-שאבו – במסעדות שאבו-שאבו יביאו לך קדרה על השולחן והרבה צלחות של מגוון ירקות ובשר. לטבעוניים ניתן לשים בקדרה רק את הירקות עם טופו, מוצ’י ואטריות.
24) Zosui, זוסואי – מרק אורז יפני עבה, עם מים הכולל ירקות.
25) Natto Maki, נאטו מאקי – סושי מאקי מלא בנאטו.
26) Koya Tofu, קויה טופו – טופו אשר הוקפא, טוגן ומשוחזר מביא טעם מתוק מעט עם מרקם של ספוג.
27) Hinomaru Bento, הינומרו בנטו – אורז לבן עם משמש חמוץ מלוח במרכזו.
28) Shiso Tempura, שיסו טמפורה – צמח יפני ממשפחת המנטה, כתוספת מודרנית למטבח היפני, בטמפורה.
29) Agedashi Tofu, אגדשי טופו – קוביות טופו מטוגנות במרק חם, בא עם תוספת ירקות קטנה.
30) Gyoza, גיוזה – כופתאות סיניות בטעם יפני. ממולאות בבשר אלא אם הן נקראות גיוזה ירקות.
31) Yaki Imo, יאקי אימו – בטטות אפויות מעושנות. הן מבושלות מסורתית במדורה קטנה בתוך משאית או תנור.
32) Konnyaku Oden, קוניאקו אודן – עוגת בטטה יפנית עם מרקם דמוי ג’לי עבה.
33) Yaku Onigiri, יאקו אוניגירי – כדור אורז רגיל בגריל, נחמד ופריך. רוטב הצלייה עשוי להכיל חמאה.
34) Kappa Maki, קאפה מאקי – סושי מאקי במילוי מלפפון.
35) Irimame, איריממי – פולי סויה יבשים.
36) Umeboshi Onigiri, אומבושי אוניגירי – משולש אורז שבמרכזו משמש חמוץ מלוח.
37) Okonomiyake, אוקונומיאקי – לביבות מלוחות יפניות.
38) Chikuzenni, צ’יקוזני – תערובת של שורש טארו, פטריות שיטאקה, גובו, שורש דקורית, שורש לוטוס, ואפונה וגזר אשר התבשלו בדאשי, ומירין. מנה צמחונית זו נדירה כי ברוב המקומות מגישים 95% מירקות הנ”ל בעוד שב5% שנותרו שמים עוף.
39) Age Yuba, אג’ה יובה – עור טופו מטוגן בשמן עמוק.
40) Kabocha Tempura, קאבוצ’ה טמפורה – קישוא יפני מטוגן עמוק בבלילה קלה. הבעיה היא שבמסעדות שמכינות מנות טמפורה, מכינים בשילוב מאכל אחד מפירות ים לפחות.
41) Kinchaku Oden, קינג’קו אודן – שקיות אבוראג’י (סוג של טופו) ממולאות במוצ’י וירקות.
42) Kabocha Soup, מרק קאבוצ’ה – מרק דלעת יפנית מתוק, המרק השני הפופולרי ביפן.
43) Kombu Maki, קומבו מאקי – אצות קומבו עטופות בבשר, דגים וירקות. הגליל קשור בדר”כ ברצועת דלעת. יש גם קומבו צמחוני.
44) Tsukemono, צ’וקמונו – חמוצים יפנים שבאים בדר”כ בצד עם אורז. חמוץ!
45) Arare, אררה – “פתיתי שלג”, קרקרי אורז מתובלים ברוטב סויה, צבעוניים וקטנים.
46) Gomaae, גומאאי – תרד (בדר”כ) מבושל ברוטב שומשום.
47) Renkon Tempura, טמפורה רנקון – שורש לוטוס בטמפורה.
48) Maiktake Tempura, טמפורה מייטאקי – פטריית מייטאקי בטמפורה.
49) Wakame Salad, סלט וואקמה – סלט עם מבחר אצות ברוטב קליל.
50) Tororo Soba, טורורו סובה – נגאימו (ים יפני) מגורד, לו יש מרקם חלקלק. נחשב לבריא במיוחד. (בתמונה: המרקם הלבן)
51) Nasu Tsukemono, נאסו צוקמונו – חצילים כבושים עם קאראשי (בדומה לחרדל).
52) Tofuyo, טופויו – טופו מותסס.
53) Nasu Tempura, טמפורה נאסו – חצילים בטמפורה.
54) Tanuki Soba, טנוקי סובה – קערת אטריות סובה חמות בציפוי פירורי בצק טמפורה בשמן המטוגן בשמן עמוק.
55) Yakiniku, יקיניקו – ברביקיו יפני. בשולחן יש גריל פחמים חם, יש בשרים, ירקות ומוצ’י בתפריט. המסעדות מהסוג הזה מעושנות עם הריח של הבשר השרוף. אך ניתן להכין עם אוכל צמחוני, זה אפשרי!
56) Somen, סומן – אטריות חיטה דקות קרות המוגשות עם רוטב דאשי, סויה ומירין.
57) Kiritanpo, קיריטנפו – אורז שהוא כפירה מבושל עם מעט מיסו, על מקל. שורפים מעל על גריל או על האש.
58) Dango, דנגו – כופתאות אורז יפניות לעיסות על מקל.
59) Furikake Gohan, פוריקקה גוהאן – אורז עם תבלין יפני מיובש. מוגש בדר”כ עם נורי, פטריות יפניות מיובשות, ווסאבי, שומשום ופתיתי ירקות. לא תמיד מנה צמחונית כיוון שמידי פעם יש דגים במנה.
60) Umibudo, אומיבודו – ענבי ים, אצות שנראות כמו ענבי גפן.
61) Gobo Tempura, טמפורה גובו – ירק שורש יפני קשה וסיבי, מסובה בטמפורה. לו טעם מעניין.
62) Melon Pan, מלון פן – לחם יפני בצורת מלון ומצופה בקרום בצק עוגיות דק. ניתן לקנות כחטיף באחת מחנויות נוחות. לא כזה טעים בטעם מלון.
63) Umeboshi Maki, אומבושי מאקי – משמש יפני חמוץ בסושי מאקי.
64) Hijiki, חיג’יקי – ירק ים המטובל בשמן קל עם ירקות ואבוראג’י. מכיל ארסן לכן לא מומלץ לאכול יותר מידי.
65) Veggie Burger, המבורגר צמחוני – מזון מהיר יפני הוא ייחודי. תוכלו לנסות המבורגרים צמחוניים ברשת Freshness Burger.
66) Kombu Onigiri, קומבו אוניגירי – אצות מיובשות בכדור אורז.
67) Chikara Udon, צ’יקרה אודון – אטריות אודון חמות עם מוצ’י קלוי או עליהן. לפעמים מוסיפים כופתאות דגים (בדר”כ בצבע ורוד-לבן) למרק, לכן יש לעדכן לא לשים אותן.
68) Monjayaki, מונג’איאקי – פנקייק מלוח.
69) Umekyu, אומקיו – משמש יפני כבוש ומלפפון בתוך סושי מאקי.
70) Nameko Soba, נמקו סובה – מרק עם אטריות חמות או צוננות עם פטריות קטנות חומות.
71) Zoni, זוני – מרק שרק סמוראים היו אוכלים בזמני קרב, מרק דאשי או מיסו עם מוצ’י, הכולל בשרים, דגים או ירקות, תלוי מה שהיו הסמוראים יכולים למצוא במקום. בתקופה הנוכחית, ניתן למצוא בכל מקום, רק שכל אחד מכין אחרת. יש לבדוק אם המנה צמחונית לפני ההזמנה.
72) Abokado Maki, אבוקדו מאקי – סושי עם אבוקדו.
73) Kinpira, קינפירה – מנה צמחונית עם רטבים שבושלו תחילה בטמפרטורה נמוכה, כוללת ירקות שורש כמו גזר, גובו, ורנקון. לפעמים מוסיפים, טופו ואצות למנה. נשמע טעים!
74) Jaga Bata, ג’גה בטה – תפודים עם חמאה, ייתכן שתוכלו לבקש בלי חמאה.
75) Korokke, קורוקי – קציצה בפירורי לחם מטוגנת בשמן עמוק. הקציצה מלאה ברוטב לבן או פירה ובשר, דגים או ירקות. רוב הקציצות מכילות בשר, לידיעתכם.
76) Yaki Tomorokoshi, יאקי טומורוקושי – תירס צלוי ברוטב מיסו וסויה על מקל. עשוי להכיל חמאה.
77) Komatsuna, קומצונה – ירק עלים של תרד חרדל יפני, שקשה למצוא מחוץ ליפן. רכים, מתוקים ומרירים טיפה.
78) Dengaku Nasu, דנגקו נאסו – חציל בגריל מתובל במיסו.
79) Sansai soba, סנסאי סובה – מנה חמה עם אטריות וכ-7 סוגים של ירקות יפניים אשר גדלו בארץ הפראית של יפן, בהרים במיוחד.
80) Zenmai, זמנמאי – ירק שנחשב מאחד הירקות הפראים של יפן, שגדל בהרים, הנקרא ירק שרך המוגש כמבושל או מאודה וטעמו יוצא דופן וטעים להפליא!
81) Takenoko Gohan, טקנוקו גוהאן – נצרי קני סוכר שבאים באורז.
82) Kombu Tsukudani, קומבו צוקודני – קומבו המבושל ברוטב סויה ומירין. נפוץ ביפן!
83) Okayu, אוקיו – דייסת אורז יפנית.
84) Goma Dofu, גומה דופו – שומשום טופו, אך זה בהחלט לא טופו. זה רק המרקם נראה כאילו זה טופו, המרקם זה ממרח שומשום ואבקה יפנית.
85) Oshinko Maki, אושינקו מאקי – מלפפון חמוץ דייקון בתוך סושי מאקי.
86) Mizuna, סלט מיזונה – סלט עם עלים יפניים ייחודים המביאים לסלט טעם מפולפל וחריף במקצת.
87) Kusa Mochi, קוזה מוצ’י – בטעם וצבע עם יומוג’י, לענה יפנית. נותן ארומה נעימה וטעם קצת מריר.
88) Shojin Ryori, שוג’ין ריורי – המנה לא כוללת בשר או דגים וגם כן לא כוללת ירקות שורש, אלא רק ירקות שסיימו את גדילתן.
5 Comments
שיחקת אותה – פשוט מהמם
כתבה לא נכונה. רוב המאכלים יכילו דאשי, שלרוב הוא על בסיס דגים.
הרבה מהמאכלים מכילים דאשי שברוב הגדול של המקרים כן מכיל דגים (שבבי בוניטו)
חשוב להדגיש שברוב המסעדות – דווקא דאשי הם מכינים לבד,
והכי טוב להדגיש ולציין שאתם טבעונים,
ולא בעיה לומר שיש לכם אלרגיה לבשר – ישר יתייחסו אליכם ברצינות
כתבה בעייתית, יש פה הרבה אי דיוקים בשמות ובעיקר במרכיבים.
צריך לציין שכמעט כל מה שנמצא בתוך נוזל, יכיל דאשי, ודאשי כמעט תמיד יכיל שבבי דגים.
בנוסף טמפורה והרבה מהדברים המטוגנים שהוזכרו (אוקונומיאקי, מונג’איקאי וכו’) מכילים ביצים.
לחמים רבים מכילים חמאה או שומן חזיר (גם מתוקים).
בקיצור, לא מומלץ להסתמך על הרשימה הזו.