אם בא לך ארוחה מלאה, זה המקום. מנות אוקונומיאקי מוגשות להמונים הרעבים מאז 1977, בדגש מיוחד על שימוש מרכיבים מקומיים במנותיהם.
מטרתה של דונגורי מאז 1977 – להפוך לחנות/מסעדת האוקונומיאקי המובילה בקיוטו. בין אם היא תצליח במאמץ זה או לא, נשאיר לך להחליט; מה שבטוח הוא שהאוקונומיאקי מספיק טוב כדי להצדיק ביקורים חוזרים.
פירוש המילה אוקונומיאקי באנגלית הוא 'פיצה יפנית'. עם זאת, זה לא באמת כמו פיצה. זה דומה יותר לפריטטה עם כל מיני מרכיבים המוחזקים יחד על ידי נג'אימו (בטטה הר) ובלילת קמח חיטה, על הגריל. וניתן להוסיף מה שתרצה: שרימפס, דיונון, חזיר, אפילו גבינה. זה הכל חלק מהשם – "בגריל כמו שאתה אוהב", או "okonomi"!
דונגורי מגישה שקבול אוקונומיאקי הידוע בטאיאקי (betayaki), שהוא די דומה לסגנון הקנסאי הדומה לפנקייק אך דק יותר. כדאי גם להזמין את הנגיאקי (negiyaki) או פנקייק הירק הירוק שלהם.
חלק ממה שהופך את האוקונומיאקי שלהם לטעים כל כך הוא ההתעקשות שלהם להשתמש במרכיבים איכותיים ומקוריים מקומיים. כמעט כל מרכיב המשמש הוא מקיוטו, בין אם זה הקמח, בצל ירוק של קוג'ו, ירקות מקיוטו, רוטב סויה וטופו. כל אוקונומיאקי בגודל נדיב. עדיף לאכול עם אנשים אחרים כדי שתוכלו לשתף ולנסות מגוון מאכלים בתפריט!
והכי חשוב שאכילה בדונגורי לא גורמת לחור בכיס. הארוחה הממוצעת כאן היא בין 1,500 לבין 2,000 ין לאדם, ותישארו שבעים לאחר מכן – זוהי הבטחת המסעדה. לנסוע בתקציב מעולם לא היה טעים כל כך.
שם באנגלית:
Donguri Kyoto Ekimae
שם ביפנית:
どんぐり 京都駅前店
כתובת באנגלית:
191 Higashisakai-cho, Karasuma-dori-Shichijo-sagaru, Shimogyo-ku
כתובת ביפנית:
下京区烏丸通七条下ル東境町191
שעות פתיחה:
בין השעות 17:00-1:00.
אזור ללא עישון: אין.
תחבורה הקרובה ביותר:
5 דקות הליכה מתחנת JR Kyoto, דרך שער Karasuma central.
הקרדיט של התמונה ל: https://gurunavi.com/