
אוסקה היא עיר יעד לכל עונות השנה, לא ייגמרו לך הסיבות לבקר את העיר המקסימה, המודרנית והמשגעת הזו, ללא קשר לעונה. אך מאחר ורוב התיירים שמגיעים לעיר הזו, מעוניינים ורוצים לנסוע לנארה ולקיוטו. אם אתם גם כן מעוניינים לבקר בערים הללו, מומלץ להגיע בחודשי הסתיו והאביב שאלה בין אוקטובר לנובמבר (עונת הסתיו) ומרץ עד מאי (פריחת הדובדבן, עונת האביב). רק יש לקחת בחשבון את העומס של התיירים ויוקר הלינה והטיסות.
שני שדות תעופה באוסקה, אחד לאומי, איטמאיי (Itamai), והשני הבינלאומי, קנסאי (Kansai).
נתמקד בשדה תעופה קנסאי, משום שלרוב אתם, כתיירים, תגיעו ישירות מהארץ לשדה זה או לאחד משדות התעופה בטוקיו. הוא אחד משדות התעופה הבינלאומיים החשובים ביותר ביפן ומרוחק בכ-40 קילומטרים מהעיר אוסקה.
לידיעתכם בשדה קנסאי יש בטרמינל 1 תחנת רכבת ובטרמינל 2 יש תחנת אוטובוסים. אלה יובילו אתכם ישירות אל הערים אוסקה, קובה וקיוטו.
אם אתם מגיעים ל/מטוקיו, בין התחנות Tokyo ו-Shingawa לבין התחנה שין-אוסקה (Shin-Osaka) יש בקו JR Tokaido Shinkansen רכבת Nozomi, הנסיעה אורכת שעתיים ורבע במחיר של 14,500 ין לכיוון אחד. בנוסף יש בקו זה את הרכבות Hikari ו-Kodoma. רכבת Hikari נוסעת 3 שעות והרכבת Kodoma נוסעת 4 שעות, שתיהן במחיר של 13,620 ין על מושב לא שמור לכיוון אחד ו-14,200 ין על מושב שמור לכיוון אחד. יש מספר פעמים בשעה שיוצאות הרכבות. אם יש לכם JR Pass, זה יכסה לכם את העלות של הנסיעה ברכבות Hikari ו-Kodoma בלבד.
אם אתם מגיעים ל/משדה תעופה קנסאי, יש מספר דרכים להגיע ואעשה כאן סדר כדי שתוכלו לבחור את מה שהכי מתאים לכם:
אם אתם מגיעים ל/מקיוטו, יש מספר דרכים להגיע ואעשה כאן סדר כדי שתוכלו לבחור את מה שהכי מתאים לכם:
אם אתם מגיעים ל/מנארה, יש שתי דרכים להגיע ואעשה כאן סדר כדי שתוכלו לבחור את מה שהכי מתאים לכם:
אם אתם מגיעים ל/מקובה (Kobe), יש מספר דרכים להגיע ואעשה כאן סדר כדי שתוכלו לבחור את מה שהכי מתאים לכם:
אם אתם מגיעים ל/מנגויה, יש שתי דרכים להגיע ואעשה כאן סדר כדי שתוכלו לבחור את מה שהכי מתאים לכם:
אם אתם מגיעים ל/מטוקיו, יש מספר חברות שמטיסות את מטוסיה לאוסקה, אך שמתי לב שהטיסות שטסות מטוקיו הנדה (Haneda) נוחתות יותר באיטאמיי (Itamai) והטיסות שטסות מנריטה Narita) נוחתות יותר בקנסאי (Kansai). המחיר הרגיל לכיוון הוא בדרך כלל 23,000 ין. אבל ניתן למצוא הנחות משמעותיות שיורדות אפילו מתחת ל-15,000 ין, יש לבדוק באתרי חברות התעופה של ANA ו-JAL לגבי הנחה לתיירים. יש חברות שמציעות בזול יותר והן חברות הצ'רטר: Starflyer, Peach ו-Jetstar
אם אתם מגיעים ל/מטוקיו, יש חברת אוטובוסים: Willer Express אשר מפעילה גם כן לנסיעת לילה סוגים שונים של אוטובוסים, מוזלים ועד לאוטובוסי יוקרה. הנסיעה במשך 8 שעות, המחיר החל מ-3,500 ועד 10,000 ין לכיוון אחד ואם יש לכם Japan Bus Pass, המחיר יכול לרדת אפילו ל-3,000 ין. ניתן לרכוש כרטיסים באמצעות הלינקים הבאים: Willer Express ו-Japan Bus Online. אם אתם מגיעים ל/משדה תעופה קנסאי,יש קו אוטובוסי לימוזינה, ישיר מטרמינל 2 לתחנת אוסקה מרכזית, נסיעה של 45-60 דקות, בתדירות גבוהה, במחיר של 1,050-1,550 ין לכיוון. אוטובוסים אלה מגיעים למגוון רחב של מקומות ומלונות ברחבי העיר אוסקה, כולל תחנת נמבה שההגעה אליה תוך 45 דקות במחיר של 1,050 ין וכולל תחנת אוסקה המרכזית שההגעה אליה תוך שעה במחיר של 1,550 ין. הלינק לאתר: אוטובוסי לימוזינה. אם אתם מגיעים ל/מנגויה, יש אוטובוסים שהנסיעה עליהם אורכת כ-3 שעות ועולה 3,000 ין לכיוון אחד, בעוד שניתן למצוא הנחה למחיר של 2,500 ין לכיוון אחד לפעמים, דרך האתרים של Willer Express ו-Japan Bus Pass.
האפשרות היקרה ביותר: אם אתם מגיעים ל/משדה תעופה קנסאי, במחיר של 15,000 ין ובשעות המאוחרות 17,500 ין. דבר שלא מומלץ בהחלט לתיירים.
אם אתם מגיעים ל/מטוקיו, הנסיעה לוקחת כ-6 שעות ללא עצירות ופקקים. יש לקחת בנוסף בחשבון כי הכניסה לכביש המהיר עולה 10,000 ין לכיוון אחד. מה מומלץ לעשות אם מגיעים או טסים בשעות חריגות (שעות מאוחרות אחרי השעה 22:00 או מוקדמות לפני השעה 8:00)? צריך לקחת בחשבון כי אין רכבות פעילות שפועלות קצת לפני חצות. ישנם אוטובוסים שפועלים כל שעה. מוניות נשארות פנויות אך זו לא אופציה הגיונית עבורנו מפאת מחיר הנסיעה. אם אתם אלה שמושפעים מהשעות הנ"ל וטסים בשעות מאוחרות, מומלץ להגיע לשדה ולישון במלון. האוטובוסים שיוצאים מהשדה לתחנת נמבה בשעות החריגות יוצאים רק בשעות: 00:30 ו-01:30. האוטובוסים שיוצאים מהשדה לתחנת אוסקה בשעות החריגות יוצאים רק בכל שעה עגולה בין חצות ל-05:00. האוטובוסים הנ"ל יוצאים מטרמינל 1 בלבד. הרכבת הראשונה אל השדה מאוסקה מתחילה לצאת בשעה 6:00. כמו כן האוטובוסים מתחילים לצאת באותה שעה. האוטובוסים שיוצאים מתחנת אוסקה לשדה הם בשעות: 4:30 או 5:30. האוטובוסים שיוצאים מתחנת נמבה לשדה הם בשעה 6:00.
אם אתם שואלים אותי, אם אתם מתמקדים באוסקה בלבד, לדעתי 4 ימים מלאים יספיקו לכם, אך אם אתם מעוניינים בטיולים נוספים מסביב לאוסקה, כגון: נארה, קיוטו, קובה וכד' – לדעתי בין 7 ל-8 ימים.
אוסקה זו עיר גדולה, מודרנית ברובה, עם הרבה שווקים ושופינג, יש הרבה מה לראות בה. אטרקטיביות לא חסר בה, תמיד נרצה עוד ועוד להישאר בעיר המהממת הזו.
תלוי בכם, במצב רוח, ברצונות ובבחירות שלכם. הייתי 5 ימים באוסקה לסירוגין ואם אני מסכם את כל ההוצאות שלי בעיר, יחד עם הקניות (בשווקים שונים ובקניונים מגוונים), תחבורה ציבורית (בחלק היה לי JR-Pass ולא מחשיב את זה), אוכל (אני אדם שאוהב לטעום כמעט כל דבר, מסעדות יוקרה וגם דוכני רחוב), לינה (חלק ממנה בהוסטל משותף אייר בי אנד בי – ויש קוד קופון הנחה מעל 200ש"ח) ואטרקציות (הייתי במלא!!) – יצא משהו כמו 2,200 ש"ח, שאז זה היה קצת מעל 64,000 ין.
יש הרבה מקומות להמרת מט"ח בעיר אוסקה, כגון:
אוסקה זו עיר גדולה עם מגוון רחב של סוגי לינה כמו מלונות מכוכב אחד ועד מלונות יוקרה של 5+ כוכבים, הוסטלים ואכסניות, ריוקנים ייחודים, מלונות קפסולות ובמקביל יש גם השכרת דירות לפי תקופה או לפי לילות. יש הכל מהכל, רק יש לקחת בחשבון את עונות השיא. אם אתם טס בעונת שיא, יש להזמין לינה שמתאימה לך עד 3 חודשים מראש ואף רצוי כמה שיותר מוקדם.
ניתן לקרוא קצת יותר ולהזמין לינות דרך הכתבות הבאות:
אם הזמנתם לינה מהנ"ל – לא לשכוח לקרוא את הכתבה הבאה, זה חשוב לחיסכון שלכם:
אם בא לכם קצת על דירה ולא על מלון, ניתן לקרוא קצת על האתר הAirbnb ולהזמין דרך הכתבות הבאות: