מצטערים – 1 באפריל 🙂

כנראה שבקרוב מאוד לא נצטרך לטוס ליפן בשביל לזכות בפריחת הדובדבן (סאקורה)

פרופסור דב-ברנרד פרוסקי ממכון וולקני מציין – "לאחר מחקר מעל 10 שנים הצלחנו לפתח תתי זנים עמידים וחזקים יותר שפחות מושפעים מתנאי מזג האוויר וחזקים במיוחד בתנאי חום כמו המדבר הישראלי"

זה אומר שהצלחנו לגדל עצי דובדבן בתנאי מזג האוויר בישראל

ויותר מזה הצלחנו להאריך את תקופת הפריחה מ 1-2 חודשים ל 4 חודשים כך שנזכה לראות יותר וורוד"

לפי התכנית שמדובר יש הזמנות ראשונות לערים כגון באר שבע, אשדוד, תל אביב, חיפה למלא את הרחובות בעצי סאקורה

ויש אפילו דיבורים על ייצוא לחו'ל כגון מדריד, טקסס, קליפורניה ועוד וזה מתוכנן ל 1.4 בשנה הבאה

חשוב לציין שנכון לכתיבת שורות אילו ממשלת יפן דווקא לא אהבה את הרעיון וטוענת שזה הורס את הייחודיות של יפן ומתנגדת למייזם הזה – (נקווה שלא)

אז לפחות בישראל יהיה קצת וורוד אבל תרבות יפנית בארץ עוד לא הצליחו להטמיע בישראלים :/

5/5 - (8 votes)